Каварна почете най-заслужилите дейци на науката и изкуствата

Каварна почете най-заслужилите дейци на науката и изкуствата
В навечерието на най-светлия български празник – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Каварна удостои с награди хората с най-големи заслуги през годината в сферата на духовността.

На тържествена сесия в залата на Народно читалище „Съгласие – 1890“ бяха връчени наградите „24 май“ на Община Каварна в системата на предучилищното и училищно образование и културата. Народните представители Мая Димитрова, Йорданка Костадинова и Галина Събева, както и кметът на Община Добричка Соня Георгиева, уважиха празника на духовността в Каварна. 


В своето приветствие към номинирани и наградени кметът Елена Балтаджиева се обърна с топли думи на признателност към учители, ученици и дейци на културата:


„Няма по-горда  държава от нашата България, която векове наред тачи и разпространява на славянския и на други народи по света буквите, завещани ни от светите братя Кирил и Методий – каза тя пред препълнената зала. - Днес за пореден път доказваме нашето отношение към хората, допринесли за развитие на образованието, различните области на културата и спорта в нашата община. На всички номинирани  отдаваме заслужена почит и уважение за благородния и неизмерим труд… Светъл и честит празник на писмеността, духовността и културата!


Честито на наградените. Бъдете най-добри в науката, в знанията, в откритията  и най-успешни в живота!“


Под аплодисментите на присъстващите заслужилите дейци на науката и културата на Каварна получиха своите награди. А тържеството продължи с музикални поздрави и коктейл.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+