Демонстративен двубой по волейбол сложи край на второто издание на Седмицата на спорта в Генерал Тошево

Второто издание на Седмицата на спорта в град Генерал Тошево приключи с демонстративен двубой по волейбол между учениците от Общински младежки съвет и представители на Общинска администрация.

Демонстративен двубой по волейбол сложи край на второто издание на Седмицата на спорта в Генерал Тошево

Срещата се игра на 17 май – Денят на българския спорт, в спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“.


И двата отбора бяха смесени – съставени и от момичета и от момчета, но това по никакъв начин не повлия на качеството на двубоя. В срещата се включи и кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Младежите показаха огромно желание, а някои от тях и сериозни качества, въпреки факта, че никога не са тренирали волейбол организирано под ръководството на специалист. Децата споделиха, че интересът към този спорт в града е голям и биха се занимавали по-сериозно ако имат тази възможност.

В самия двубой малко по-силен беше отборът на Общинска администрация, който се поздрави с победата след 3:1 гейма, но това няма абсолютно никакво значение, тъй като накрая големите награди отидоха в ръцете на децата от Общински младежки съвет. Една купа за витрината с отличия, грамота, медали и две топки, едната от които професионална и подарена лично от ВК „Спортист – 99“.

Децата все пак си заслужиха всичко това с желанието за игра и мотивацията. Заслужиха го и с безрезервната си помощ и подкрепа, която през цялата Седмица на спорта, продължила от 9 до 17 май оказаха на организаторите. Учениците се включиха активно в почти всички турнири, често пъти помагаха при провеждането на различните спортни мероприятия и най-вече показаха, че за тях спортът не е нещо „между другото“, останало на заден план някъде след телефоните и социалните мрежи, а основна част от техния живот.