Времето днес

Преди обяд на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Около и след обяд над Южна и Източна България видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее. Над Източна България ще се появи слаб вятър от юг-югозапад, а над Западна висока облачност.

Времето днес

Максимални температури от 5-6° в местата с трайна мъгла, до 15° в източните и южни райони. В София около 8°.


 

През нощта срещу петък южният вятър ще се усили, но от северозапад ще започне да прониква по-студен въздух и вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Ще завали дъжд първоначално в Северозападна България, като до сутринта валежи ще има вече в цяла Западна и в Централна България, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Анна Дякова.

Атмосферното налягане сутринта ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава и ще стане по-ниско.

Над Черноморието ще има мъгла или ниска облачност, но около обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее и ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб юг-югозападен вятър. Максимални температури 12°-15°. Температурата на морската вода е 8°- 10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.