Второ украинче се роди в Добрич

Тихон е първа рожба на родителите си

Второ украинче се роди в Добрич

Припомняме, че в началото на април украинка роди момиченце в АГ отделението на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Новороденото бебе е кръстено Мария. То е пето дете в семейството на Олга и Игор от Одеса.



Преди 3 дни пък на бял свят в добричкото родилно се появи второто бебенце на бягащи от войната. Майката и бебето са добре, утре ще бъдат изписани, съобщи за Добрич онлайн Олена Димитрова от Украинския кризисен център. Това е първо детенце в семейството, което е избягало от Одеса. Бебето е родено естествено, кръстен е Тихон, по предположение на събеседничката ми, най-вероятно на д-р Тихонова, която се грижи за него в неонатологията в момента.

И двете бебета, и Мария, и Тихон, са изродени от д-р Лъчезар Хаджиларски, като и двете родилки са силно впечатлени от отношението и професионализма му и изказват благодарности към специалиста и екипа му.

Първото бебе е записано, регистрирано и е издаден документ и на таткото. Малкият Тихон ще бъде регистриран утре, защото е задължително присъствието на майката. Бащата е в Украйна.

За помощ с превода и за издаването на акта за раждане с г-жа Димитрова се е свързала бабата на новороденото момченце – майката на родилката. Те са приютени в един от хотелите в Балчик.

За първо време след изписването ще имат дрешки и памперси, но няма да е излишна и помощ с бебешки принадлежности и памперси, смята Олена Димитрова.

При нея, в Украинския кризисен център в момента на разговора ни, се намираха дечица от приемен дом, изведени от Харков и настанени в хотел в Албена.

„Тъкмо ги обличаме с дарени дрешки,  които донесоха от църквата „Св.Климент Охридски“, възкликва развълнувана събеседничката ми.  Много съм щастлива, че техните родители успяха да ги изведат от Харков, където положението в момента е много сериозно! Помощта, която са събрали нашите съграждани, отива по предназначение. Благодаря много много много на всички хора, които ни помагат!“

„Има още бременни украински жени, които ни питат за лекар тук. И двете родилки, които станаха наскоро майки, препоръчват на всички останали д-р Хаджиларски и екипа му, разказва Олена Димитрова. Искам да благодаря и на поликлиниката, защото имаше болни дечица, за които трябваше да намерим лекар. Обърнахме се към поликлиниката тук и ги приеха и прегледаха веднага педиатърът д-р Диана Арабаджиева и УНГ специалистът д-р Илиева. Много сме благодарни!“