Поетичен диалог представят в Добрич Маргарита Петкова и Добромир Банев

На 14 април в Огледална зала „Нели Божкова“ – Добрич от 18.00 ч. почитателите на Маргарита Петкова и Добромир Банев ще имат възможността да се срещнат с любимите си поети и текстовете от последната им поетична книга „Абсурдни времена“/нецензурирана версия, издание на „Персей“.

Поетичен диалог представят в Добрич Маргарита Петкова и Добромир Банев

Организатор на събитието е Община град Добрич. Входът е свободен.



„Абсурдни времена“/нецензурирана версия е книга без аналог, превърнала се в истински хит в съвременната българска поезия. Характерното за нея по думите на Добромир Банев е това, че тя съдържа в себе си драматургия, „това е театър в ритъм“. Първото издание на книгата, което е прогностично като всяко истинско изкуство, се оказва в съревнование със световните бестселъри и изпреварва по продажби автор като Дан Браун. 

Книгата „Абсурдни времена“/нецензурирана версия е история на любовта, която всеки трябва да прочете. Любовта, за която Добромир Банев казва „Любовта е егоизъм за двама“, а Маргарита Петкова „Аз от любовта не съм си тръгвала“.

Радваме се, че авторите винаги са намирали време, сила и енергия да общуват с читателите си. Присъствието им в Добрич ще бъде истински празник и възможност техните послания – почувствани и преживени, да стигнат още по-лесно до нас.

…И опашката за автографи да няма край.

Маргарита Петкова съм – една жена с всичките ѝ странности и обикновености, една майка с всичките ѝ радости и страхове, една пишеща стихове (събрани между кориците на 20 книги и изпети в над 200 песни), публицистика и опити за добри преводи. Просто като всички останали жени в този свят и същевременно една и единствена. Една от вас.

*Аз съм Добромир Банев.

Един мъж, наближаващ средната възраст.

Романтик, но и здраво стъпил на земята.

Завършил съм право, но не мога да живея, без да пиша. Автор съм на книги с поезия и проза, написал съм много текстове за български популярни песни. Думите са важни за мен. Без тях споделянето и общуването са невъзможни.

 

Вярвам, че милите думи ни правят повече хора.