На 15 април Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в XVII Маратон на четенето

След две години в онлайн среда, традиционният Маратон на четенето ще се проведе присъствено в библиотеката, на 15 април 2022 г., от 10.00 до 16.00 ч.

На 15 април Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в XVII Маратон на четенето

Празникът, организиран по повод 23 април - Световния ден на книгата и авторското право, добричката библиотека посвещава на големи имена в българската литература и тази година - на Ангел Каралийчев, писателят който написа едни от най-хубавите детски приказки, по повод 120-годишнината от неговото рождение. След официалното откриване ще бъдат връчени Годишните награди на библиотеката за 2021 г. в категории - „Читател на годината“, „Най-четящ клас”, „Най-четящо семейство“, „Най-активен партньор” и „Дарител на годината“. Начало на Маратона ще постави Дияна Боева, писател, редактор и преподавател. Програма ще продължи с щафетно четене от ученици, преподаветели, читатели, граждани.


Библиотеката кани всички приятели и съмишленици, любители на хубавата книга, да споделим магията на четенето. Нека бъдем заедно в празничния ден с книга в ръка!

Регионална библиотека „Дора Габе“ се включва в XVII Маратон на четенето, организиран от Българска библиотечно-информационна асоциация, който се провежда от 2 до 23 април 2022 г., в партньорство с Асоциация „Българска книга“ (АБК) като част от Националната кампания „Походът на книгите“, посветен на Емилия Милкова, дългогодишен член на УС на ББИА, председател на ББИА (2020 – 2021) и един от инициаторите за превръщане на инициативата на РБ "Пенчо Славейков" – Варна " Маратон на четящите хора" в национален Маратон на четенето.