След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено лицето, което е изготвяло фалшивите

Заболяване на подсъдим стана причина Добричкият окръжен път за трети път да отложи наказателното дело срещу пет лица, обвиняеми за множество престъпления, извършени в различно съучастие – грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено лицето, което е изготвяло фалшивите

Подсъдимият Росен Ст. Костадинов не бе доведен от затвора за днешното съдебното заседание, тъй като е болен. Наказателно-процесуалният кодекс налага задължително присъствието му при разглеждане на процеса, за да бъде опазено правото му на защита.В залата не се яви и британски гражданин, пострадал при извършена от подсъдимите кражба. Присъствието му е необходимо при даване на ход на делото, за да упражни правото си да предяви граждански иск и да бъде конституиран като частен обвинител.

По тези причини Добричкият окръжен съд не даде ход на наказателния процес и го отложи за 20.12.2010 г.

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че делото бе отлагано два пъти – първият път поради неявяване на адвокатите на подсъдимите Стоян Ал. Пасев и Красимир Ст. Великов, а втория път, защото упълномощения от Пасев адвокат не се яви в съдебната зала.