Специализирана трудова борса в сферата на туризма се провежда днес в Добрич

Агенцията по заетостта и Дирекция "Бюро по труда" организират днес в Добрич Специализирана трудова борса в сферата на туризма.

Специализирана трудова борса в сферата на туризма се провежда днес в Добрич

Тя се провежда по традиция във фоайето на Младежкия център в областния град.



12 са работодателите, които се представят днес. Те предлагат работни места в сферата  на хотелиерството и ресторантьорството - камериери, сервитьори, бармани, почистващ персонал и други, свързани със старта на туристическия сезон.

 Румен Михайлов е управител на хотелската част на комплекс "Бялата лагуна". Той търси около 15-20 работници. "Тази година наемаме камериери, сервитьори, готвачи, бармани. Търсенето за сега не е голямо, но се надяваме до края на борсата да се засили и да намерим това, което търсим. От своя страна предлагаме добро отношение, нормално възнаграждение и работа в приятен колектив" - заяви той.

Милена Димитрова е медицинска сестра, но през лятото работи като спасител. "Всяка година на борсата намирам доста добри решения. Има много варианти, Бюрото по труда също предоставя много възможности, но тук можем да се срещнем на живо с работодателите"- каза тя.