ОИЦ-Добрич и Националната служба за съвети в земеделието ще проведат работна среща със стопани от областта

Екипът на Областния информационен център – Добрич, съвместно с Националната служба за съвети в земеделието, офис Добрич ще проведе работна и информационна среща със земеделски стопани от област Добрич.

ОИЦ-Добрич и Националната служба за съвети в земеделието ще проведат работна среща със стопани от областта

Срещата ще проведе на 31 март (четвъртък) 2022 г. от 14:00 часа, в заседателната зала на НССЗ, Офис Добрич на адрес пл. Свобода №5, ет. 8.



Предвижда се по време на срещата да се дискутират възможностите на ОИЦ и НССЗ за по-ефективно подпомагане на заинтересованите земеделски стопани при търсенето на възможности за финансиране, информация и електронно кандидатстване чрез ИСУН. Ще се представи дейността на двата офиса, както и предстоящи процедури през 2022 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Ще бъдат проучени очакванията на земеделските стопани към работата и подпомагането от страна на ОИЦ и НССЗ.

Маринела Георгиева – ръководител на Териториалния офис на НССЗ и регионален координатор на Националната селска мрежа ще представи проект „Децентрализирана интелигентна система за проследяване на произхода и качеството на произведените стоки“, финансиран по подмярка 16.1. „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ по мярка 16 „Сътрудничество“ от ПРСР 2014-2020.  Националната служба за съвети в земеделието е партньор по проекта.