Д-р Желязков: Ситуацията с Ковид-19 е една идея по-спокойна

Ковид ситуацията в добричката болница е една идея по-спокойна. В момента се наблюдава грипна вълна при децата. Това съобщи пред журналисти днес директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков.

Д-р Желязков: Ситуацията с Ковид-19 е една идея по-спокойна

Към момента в ковид сектора на лечебното заведение са настанени 15 души, двама са в интензивно отделение. „Надявам се да не надвишаваме тази цифра, защото така е по-спокойно” – сподели д-р Желязков. 



Той  коментира и отмяната на извънредната епидемична обстановка от 1 април. 

„За колегите на първа линия това нещо при всеки случай ще има отражение. Надявам се да бъде запазен досегашния режим от болшинството от обществените заведения, за да намалим контакта и да няма повече продължаващи вълни от тук нататък” – сподели още д-р Желязков. 

В момента в Добрич се наблюдава грипна вълна, която засяга децата, по думите на директора на МБАЛ – Добрич това е напълно нормално. „Добрич не е защитен град, наблюдават се много случаи на грип, особено при малките деца. Има доста деца, настанени в детското отделение, но нещата не протичат тежко, колегите се справят безпроблемно” – каза в заключение д-р Желязков.