От 1 юни 2012 г. - пълна забрана за пушене на обществени места

Най-много срещу новата забрана негодуват представителите на ресторантьорския бизнес, които се надяват мярката да се отложи. В момента в заведенията има частична забрана за тютюнопушенето. Заведенията с над 50 кв.м. са задължени да обособят зона за пушачи, която да разполага с добра вентилационна система.

От 1 юни 2012 г. - пълна забрана за пушене на обществени места
От 1 юни догодина се очаква да влезе в сила пълната забрана за тютюнопушенето в затворени обществени помещения. Това заяви пред БНТ здравният министър Стефан Констанитинов.

Предложението ще бъде внесено още в сряда на заседанието на Министерския съвет.

В момента в заведенията има частична забрана за тютюнопушене. Заведенията с  над 50 кв.м. са задължени да обособят зона за пушачи, която да разполага с добра вентилационна система. Собствениците на заведенията с по-малка квадратура избират дали обектът им да е за пушачи, или за непушачи.

Най-много срещу новата забрана негодуват представителите на ресторантьорския бизнес, които се надяват мярката да се отложи.

Относно предложението му да се отнема имущество на тези, които не си плащат здравните осигуровки, а ползват здравни услуги, Константинов беше категоричен, че това не е фикс идея на правителството, но обясни, че става въпрос за хора с възможности.

По думите му в България осигурените българи са 6,5 млн. Около 900 хил. граждани не си плащат осигуровките, но голяма част от тях не живеят в България и не ползват здравни услуги.