По пътя към Ястребино 38 украински бежанци са свалени късно снощи в Добрич

Кметът и местните хотелиери и ресторантьори реагират светкавично и настаняват майките с децата, пътуването им към Националния детски комплекс в село Ястребино продължава днес

По пътя към Ястребино 38 украински бежанци са свалени късно снощи в Добрич

„За пристигащите украински бежанци разбрах от дежурния в Общината снощи, който ми се обади. На 8 март в 21,30ч. съвсем случайно, без предварително уведомление, се оставят 38 човека - 20 жени и 18 деца в близост до паркинга на Община Добрич, описва хронологията на събитията кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов. 



Румънският шофьор на автобуса, в който  са били , им е казал, че до тук му е платен транспортът, а крайната им дестинация е била база Ястребино на МОН. Оставя ги и си тръгва.

Благодаря за хотелиерите и ресторантьорите - реагираха светкавично и за по-малко от час успяхме да настаним всички в хотелски стаи, приготвиха им храна и им бе предоставена вода. Успяхме да успокоим майките и децата и се постарахме да се чувстват уютно, съобщи г-н Йорданов.

Днес те са потеглили към Ястребино, като организацията и всички разходи по транспорта им е поета от Община град  Добрич.


Въпреки положителната развръзка на ситуацията, г-н Йорданов смята, че има нужда от спешен порядък и допълва:„ Държавата да създаде точни и ясни правила и насоки, защото всяка община сега реагира самостоятелно и кой както може да се спасява, а днес е вече 13-тият ден от началото на военните действия.“