Дами от Добрич се вклюват в осмомартенско шествие под наслов „Не на войната“

За трета поредна година по центъра на Добрич ще премине осмомартенско шествие.

Дами от Добрич се вклюват в осмомартенско шествие под наслов „Не на войната“

По традиция то е свързано с правата на жените, но тази година дамите искат да кажат „Не на войната!“. Това съобщи за Добрич онлайн председателят на Фондация „Николай Чудотворец“ Мария Методиева, която е част от организацията.



„Осмомартенско шествие правим за трета поредна година, като предните години акцентът е бил върху правата на жените най-малко, за да припомним, че 8 март не е само ден за банкети, а празник, в който жените би трябвало да декларират правата си. Предвид това, че фондацията се занимава само с хора с интелектуални затруднения сме акцентирали върху правата на жените с увреждания. Тъй като в момента няма по-важна тема и по сериозна от войната, тази година акцентът на нашето шествие ще бъде и „Не на войната“ – сподели Методиева.

Шествието ще започне в 10 часа от „Бакарди“ , ще продължи по централната част на Добрич и ще завърши на площад „Свобода“.

„Колкото и малък да е отзвука, ще си струва. Дори да се съберем 10 жени, които да кажем „Не на войната!“, ще дадем подкрепа на другите градове, в които се провеждат подобни шествия и да консулидираме женската енергия. Дано това доведе до нещо добро“ – каза още Мария Методиева и подкани да се вкючат всички, които желаят, защото всяка жена е важна.