Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ стана „Глас на месец февруари“ във фестивала „Гласовете на годината“2022

Десетгодишната Ванина Григорова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова стана носител на отличието „Глас на месец ФЕВРУАРИ“ във фестивала за изпълнителско майсторство „Гласовете на годината“2022.

Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ стана „Глас на месец февруари“ във фестивала „Гласовете на годината“2022

Форумът се провежда за първи път и е организиран от Сдружение „За българска музика и изкуство“. В него могат да вземат участие млади певци до 18 годишна възраст в стиловете поп, рок, джаз и класическо пеене, разпределени в четири възрастови групи при индивидуалните изпълнители и в три възрастови групи при вокалните формации. 



Новостартиралият фестивал ще се провежда онлайн ежемесечно в рамките на една календарна година. Носителите на отличието „Глас на месеца“ получават правото да участват в Гала-концерта, който ще се състои присъствено през следващата календарна година. На Гала-концерта ще бъдат избрани носителите на наградата „Глас на годината“.

Талантливата Ванина от Студио „Сарандев“ ще трябва да премери сили с още 11 деца от нейната възрастова група (втора) за приза и титлата „Глас на годината, 2022“.

Интересно е, че организаторите на фестивала са решили професионалното жури, оценяващо изпълненията, да бъде в различен състав всеки месец. За месец февруари в журиращата комисия фигурират имена като : Вячеслав Кушев – композитор и аранжьор; Иван Кръстев – композитор и текстописец; Петър Писарски – композитор, аранжьор и текстописец. 

Основната цел на фестивала „Гласовете на годината“ е да стимулира развитието на най-пеещите деца и младежи в страната – бъдещите „владетели“ на българската и световна музикална сцена.