Team Dobrich се включиха в поредната кауза на групата „Добрич-Заедно можем всичко“

Момчетата се отзовават на молбата за помощ за минути

Team Dobrich се включиха в поредната кауза на групата „Добрич-Заедно можем всичко“

Получихме сигнал за баба и дядо от Добрич, които са в затруднено положение, разказа администраторът на групата „Добрич-заедно можем всичко“ Светлана Желязкова в интервю за Добрич онлайн. 



И двамата няма осигуровки, живеят в къща без ток, не са посещавали личната ли лекарка от 20 години, а дядото е зле. На легло е от декември месец. Бабата се грижи за него. С нас се свърза близка на семейството и помоли да му помогнем със здравна грижа и консумативи, допълва тя.

Снощи, дамите в групата се организират мигновено и занасят хранителни продукти и нужни санитарни материали. Когато всички са на адреса, викат линейка, но се оказва, че трябва мъжка сила, за да бъде вдигнат възрастния човек. Тогава две от момичетата - Десислава Желязкова и Ралица Колева пишат на момчетата в групата Team Dobrich. За 2 минути доброволците Живомир Николов, Желязко Пеев и Петър Стоянов се отзовават на молбата им.


Пристигат на място и вдигат човека, за да бъде прегледан. Медицинският екип се произнася, че болният е за хоспитализация, но той категорично отказва да постъпи в болница.


Ние не можем да помогнем от тук нататък, казва младата жена. Направихме каквото можахме и благодарим на всички дарители, които също се отзоваха, допълва Светлана Желязкова.

Благодари и на още едно момче от групата Тийм Добрич- Александър Колев, който им е помогнал с пренасяне на дарениятаи в случая с изгорялата в пожар къща в с. Генерал Колево.