Каварна се сбогува с Христо Харизанов – Хари

На 23 октомври си е отишъл човек със силен дух, заразителна творческа енергия и неподправена любов към театъра- Христо Харизанов- Хари, съобщиха от Народното читалище в крайморския град.

Каварна се сбогува с Христо Харизанов – Хари

На сцената на НЧ,,Съгласие-1890”  той е изиграл над 60 значими и колоритни роли за 55 години в ЧТ,, Проф. Гочо Гочев”, оставяйки след себе си талант, самобитност, уникално чувство за хумор, обективност в оценките си към колегите си- любители театрали и режисьори.



Той ще остане в сърцата на жителите на Каварна и публиката със забележителните му роли в ,, Криворазбраната цивилизация”, ,,Майстори”, ,,Зимна балада”, ,,Ех, любов”, ,,Снаха”, ,,Почивка в Арко Ирис”, ,,Есента на един следовател” и други, и в по- съвременни спектакли- ,,Мандрагора”, ,,Лизистрата”, ,,Големият род”, ,,Суматоха”, ,,Слуга на двама господари” и последните му роли в ,, Черна комедия”, ,,Само за мъже” и ,,Прелъстяването”- сезон 2019, където за последен път съставът спечели Голямата награда на XVIl Национален театрален фестивал на любителските камерни и кафе -театри в гр. Свищов и Голямата награда на XII фестивал на любителските театри с международно участие на името на Кръстьо Пишурка- ,,Лом-2019”.

Екипът на Добрич онлайн изказва искрени съболезнования на близките и на цяла Каварна, която скърби за Хари!