Избират нов управител на ДКЦ I в Добрич

Открива се процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Диагностично-консултативен център-I-Добрич” ЕООД град Добрич. Това стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет в Добрич.

Избират нов управител на ДКЦ I в Добрич

Изборът ще се проведе на три етапа - проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период и събеседване с кандидатите.




 До третия етап на конкурса се допускат кандидати, получили средноаритметична оценка на представената програма не по-ниска от мн. добър 4,50. 

Кандидатите могат да бъдат български граждани или граждани на Европейския съюз. Трябва да са физически лица, които притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, с придобита специалност, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл.43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Да имат най – малко 5 години професионален опит като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист.