Димитър Бербатов в Добрич: Детският юношески футбол е приоритет номер едно

„Аз съм продукт на детско-юношеския футбол в България. Това е тема, по която от много години не се прави нищо. Ние имаме план за действие и сме готови да го изпълним” – каза пред журналисти днес в Добрич Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов в Добрич: Детският юношески футбол е приоритет номер едно

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз беше на посещение в нашия град, за да се срещне с футболните клубове. Срещата беше част от обиколката на страната преди изборния конгрес на съюза на 18 март. Димитър Бербатов обсъжда с клубовете отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол. 



„Конгресът е изборен и такъв ще остане. Единственият начин да не бъде изборен е незаконен”- сподели той и допълни, че законовите рамки за промяна на дневния ред на Конгреса отдавна са изтекли, затова с екипа си се готвят за изборен Конгрес.

„Надявам се на 18 март всеки да гласува по съвест, за да тръгне българският футбол към едно по-добро развитие” - каза още Бербатов. 

С екипа му се опитват да предвидят всички възможни сценарии и предупреждават клубовете, че е важно да платят членския си внос, за да не се стигне дотам да не бъдат допуснати до Конгреса, защото подкрепят един или друг кандидат.