Младежи от Добрич с инициатива за по-чист град

Обединени от идеята за една по-чиста околна среда, младежи от Добрич организират този уикенд почистване на центъра и градския парк „Свети Георги”. Кампанията се казва „Ние можем!”.

Младежи от Добрич с инициатива за по-чист град

„Ние можем и ще се справим” казва и инициаторът на идеята Калоян Ризов. Той е студент по медицина, но в свободното си време обича да се разхожда в родния град. „ Все повече забелязвам боклуците сред нас и не мисля, че трябва да живеем в такива условия. Мисля, че ако се обединим всички, ще можем да почистим и да си представяме парка както трябва”- сподели младият мъж. Той допълни, че откакто е споделил за идеята си в социалните мрежи, десетки доброволци са се свързали с него. Ризов дори е обиколил училищата и детските градини в Добрич, за да популяризира идеята.  „Една от основните ни цели е да дойдат повече родители с малки деца, да дадем пример на България и да събудим нови градове” – сподели още той. 



Калоян Ризов призова хората към отговорно поведение, да не замърсяват околната среда и да не чупят изграденото до момента. 

Като организатор в кампанията се включва и 19-годишната Мартина Миланова, студент по право. „Идеята ни е да покажем на малките деца как трябва да постъпват, да бъдат добри, да се грижат за родното си място и за мястото, в което живеят. Да живеят в един по-чист свят” – сподели тя и допълни, че това е само началото, кампаниите по облагородяване на обкръжаващия ни свят тепърва предстоят.

15-годишната ученичка в Езиковата гимназия в Добрич Симона Ризова разказа, че още щом споделила със своите приятели за идеята, те я приели с усмивка и заявили, че с радост ще се включат. 

Кампанията „Ние можем” ще се проведе на 19 февруари, събота, с начален час 9 ч. Сборният пункт е ресторант „Орехите”, като са обособени  8 района за почистване. Всеки, който желае да се включи е добре дошъл, само трябва да си сложи ръкавици, да се зареди с положителни емоции и да си носи чували, в които да събира отпадъците. Такива ще бъдат предоставени и от Община Добрич.