Влизат в сила новите противоепидемични мерки на територията на област Добрич

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова от днес влизат в сила нови противоепидемични мерки.

Влизат в сила новите противоепидемични мерки на територията на област Добрич

В заповедта е посочено, че от 00:00 часа на 7 февруари се преустановява провеждането на занимания по интереси, с изключение на тези в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки в училищата от всички общини на област Добрич, с изключение на община Крушари.



Преустановява се присъственият учебен процес за учениците от пети, шести, осми, девети и единадесети клас в общините Добрич, Балчик, Каварна и Шабла. 

Спират се посещенията на непълнолетни лица в търговските центрове тип МОЛ, кина, клубове, включително компютърни зали, заведения за хранене и развлечения, без законен настойник.

Въвежда се ограничение до 50% брой лица в обектите и дейностите със значение за общественото здраве (всички обекти с обществено предназначение, фитнес зали, игрални зали, зали за концерти и спортни мероприятия, заведения за хранене и развлечения и др.), при спазване на подхода със „Зелен сертификат“.

Ограничава се и работното време до 22 часа за игрални зали, казина и заведения за хранене и развлечения по смисъла на Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване, при спазване на подхода със „Зелен сертификат“.