62 години от обявяването на Генерал Тошево за град

На 30 януари се навършват 62 години от обявяването на Генерал Тошево за град.

62 години от обявяването на Генерал Тошево за град

На същата дата през 1960 г. е подписан Указ № 38 на Президиума на Народното събрание, с който село Генерал Тошево е обявено за град. Местните си спомнят, че това се постига с много труд и с усилията на всички жители, които са искали да покажат на цяла България, че Генерал Тошево е населено място с бъдеще.


За всички жители на град Генерал Тошево, подписването на Указ № 38 е знаменателно събитие в близо 450-годишната история на общинския център, чието име Семиз Касъм за първи път се среща официално в списъка на джелепкешаните през далечната 1573 година. От тогава до сега Генерал Тошево минава през периоди на падения и забележителни възходи, развива се като център на една от най-големите общини в България с 41 населени места и територия от над 900 000 дка, почти цялата част от които са земеделски земи. Населението създава достойни за уважение придобивки, бит, култура и материални блага.

В наши дни Генерал Тошево се е утвърдилкато един модерен, демократичен и с европейско лице град, в който се търсят още по-големи възможности за развитието му.