8 мъже са на топло в приюта за бездомни в Добрич, със запълнен капацитет е къщата на „Милостиво сърце“

При минусовите температури навън бездомните хора в Добрич има къде да се стоплят

8 мъже са на топло в приюта за бездомни в Добрич, със запълнен капацитет е къщата на „Милостиво сърце“

8 мъже са приютени в къщата за временно настаняване на бездомни хора, съобщават от общинската администрация. Къщата се намира на ул. „Иван Пенаков“ 37  и се стопанисва от Община Добрич.


Запълнен е капацитетът на къщата за бездомни хора, стопанисвана от фондация „Милостиво сърце“, съобщи за Добрич онлайн нейният директор Александър Иванов. Въпреки че е за 6-ма души, може да се подслони и още един в трапезарията, където хората гледат телевизия.

Той разказа, че там хората имат възможност да стоят на топло целодневно. За всеки в къщата се намира домакинска работа - чистене, готвене, подреждане. „ За зимата сме подготвени, имаме всичко - дърва, хранителни продукти от кампанията, както и картофи,зеле,боб от нашето стопанстов в с.Опанец“, категоричен е г-н Иванов. 

Кампанията „Споделен хляб“ е целогодишна и тази година отвори сърцата на добруджанци и покрай коледно-новогодишните празници много доброволци и дарители са помогнали в снабдяването с трайни хранителни продукти. 

Най-активни са хората около празниците, но винаги могат да дарят, ако желаят, и в останалото време на годината, допълва Александър Иванов.

В момента организаторите на благотворителната кампания „Споделен хляб“ , Мая Бърдарова и Александър Иванов, подготвят списъци и след дни ще раздадат на хора в крайна нужда над 40 пакета с хранителни продукти на посочени от кметовете лица в селата Победа, Дончево, Паскалево и Методиево.