Първи награди за младите поп изпълнители на Студио „Сарандев“ от Национален конкурс в Карлово

Първи награди за младите поп изпълнители на Студио „Сарандев“ от Национален конкурс в Карлово
Вчера бяха обявени резултатите от първия онлайн етап на VIII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“ – град Карлово.

Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова взе участие в конкурса с трима свои представители – Ванина Григорова, Мартин Стоянов и Росен Петров. И тримата са с първи награди в своите групи. Това им дава автоматично правото да се представят във втория присъствен етап, който ще се проведе на 26-ти и 27-ми февруари в Карлово.


Участниците по регламент изпращат със заявката и видеозапис на една българска песен. Осемчленно професионално жури преглежда постъпилите видеа. В оценяващата комисия можем да видим имена като: звездата на българската поп музика Маргарита Хранова; композиторите Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки и Ефтим Чакъров; Милена Добрева – вокален педагог и хоров диригент, Асен Митев – вокален педагог и Елия Тодорова – млада поп изпълнителка, член на групата “4 Magic”.


Освен професионалното жури, също така и Младежко жури се включва в оценяването на изпълненията на участниците. Един от членовете на Младежкото жури е Димитрина Германова от Студио „Сарандев“, която миналата година грабна от конкурса в Карлово Наградата на Кмета и Гран при в пета възрастова група.


Конкурсът „Песенна палитра“ има за цел да предостави сцена за изява на младите таланти на България, които за осма поредна година, в града на Левски, ще пеят само на български език.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+