Мъжът, убил бившата си съпруга в Тервел, е бил под влияние на алкохол и наркотици

След като пребил до смърт бившата си съпруга 51-годишният Фаредин Ахмед, поискал да се предаде в полицията, но не успял. Това съобщи пред журналисти днес окръжния прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Мъжът, убил бившата си съпруга в Тервел, е бил под влияние на алкохол и наркотици

„Събраха се доказателства, че след извършване на деянието обвиняемият е отишъл в полицията, разговарял е с дежурния пожарникар, тъй като със заповед на предния министър бяха затворени дежурните стаи и прекратиха действието им в малките райони. Явяването на дееца с явно намерение да се предаде, не е могъл да реализира и си е заминал” – заяви той. 



Фаредин Ахмед отишъл в апартамента на сестра си, където е бил намерен късно през нощта. Припомняме, че първоначалните данни не бяха, че това е апартаментът на сестра му, тъй като с оглед неговата неадекватност в момента на задържането му, той обяснил, че това е апартамент, който подлежи на ремонт от неговия работодател. 

По време на изслушването в съда служебния му защитник адвокат Драганова заяви, че преди деянието той е употребил алкохол и наркотици. След задържането му е взета и кръвна проба. Това, че мъжът се е опитал да се предаде и че е употребил два вида опиати няма да повлияе на крайна присъда, но ще се вземат предвид резултатите как са му повлияли алкохолът и наркотиците на поведението му, каза още прокурор Бухчев. 

Фаредин Ахмед е лежал в затвора през 1995 година за изнасилване, а през 2017 година има присъда за домашно насилие спрямо дъщеря му.