Коли за $4 милиона се наблъскаха в Япония

Най-скъпата катастрофа в историята.

За този приз може да кандидатства драмата на пътя, която се е разиграла вчера в Япония.

Верижна автомобилна катастрофа, в която участват 8 ферарита, 3 мерцедеса и едно ламборгини, се превърна в един от вероятно най-скъпите инциденти в света, съобщи “Дейли Телеграф”.

Никой от пътуващите 10 мъже и една жена не е пострадал сериозно, но цената на повредените коли надхвърля 4 милиона долара.

Катастрофата е станала в неделя малко след 10.00 часа местно време на магистралата "Чугоку" в югозападната част на Япония.

По първоначални данни шофьорът, който предвождал групата, пътуваща от Хирошима за Кюшю, изгубил при изпреварване контрол над ферарито си по мокрия път и се ударил в мантинелата.

Последвало верижно блъскане на автомобилите в продължение на няколкостотин метра, а един от тях прелетял в насрещното движение.

Заради разхвърляните по пътя автомобили магистралата останала затворена за повече от 6 часа. В сблъсъка на общо 14 коли бил въвлечен и един Nissan GT-R Skyline и поне един Mercedes CL600.

Случаят надхвърля по мащаб и сцената в Монте Карло от лятото, когато дама с Бентли се заби в още 4 луксозни коли, в опита си да потегли.

<iframe width="600" height="335" src="http://www.youtube.com/embed/Pe0d3adb4bI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Коли за &#036;4 милиона се наблъскаха в Япония