Дядо Коледа зарадва децата в педиатричното отделение на добричката болницата

В навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово, млад мъж от Добрич, облечен в костюм на дядо Коледа, зарадва малките пациенти на Многопрофилнита болница за активно лечение в града.

Дядо Коледа зарадва децата в педиатричното отделение на добричката болницата



Той се казва Явор Георгиев и неведнъж е влизал в ролята на Дядо Коледа, за да изненада най-малките жители на Добрич.  Днес той избра да посети децата в педиатричното отделение на добричката болница и да им подари подаръци.

 „Идеята дойде преди доста време, но заради пандемията нямаше как да я осъществя. Исках децата да се усмихнат искрено и да ги зарадвам, защото те няма да могат да бъдат на празниците с всички свои роднини. Те няма да могат да изтичат до елхата на Коледа и да отворят подаръците си, затова реших, преоблечен като веселия старец, да ги изненадам и да им подаря по един подарък. За да могат да усетят коледната магия и да не се чувстват самотни на празника” – сподели Явор Георгиев.


Той подари на 12-те деца, които се лекуват в отделението, по една коледна книжка и плюшена играчка, а останалите събрани играчки дари на Педиатричното отделение. Подаръците са осигурени от самия него и негови приятели, които прегърнали идеята и веднага се включили в благотворителната инициатива. 

Явор Георгиев пожелава на всички весели празници, да са здрави, да се усмихват повече и да правят добро.