"Стоп на шистовия газ!", скандираха варненци

Гражданите на Варна показаха, че не се уморяват да отстояват правата си да живеят сред чиста природа, да пият чиста вода и да дишат чист въздух. На поредния протест срещу проучването и добива на шистов газ у нас хората скандираха "България - чиста вода, чиста земя".

"Стоп на шистовия газ!", скандираха варненци
За чиста България без проучвания и добив на шистов газ, се обявиха гражданите на Варна, неуморни да протестират до дупка.

На протеста в морската столица хората поискаха мораториум върху технологията хидравлично разбиване, последван от промени в законодателството, които забраняват вкарване на вода или други субстанции с химични съединения, вредни за здравето, под налягане по голямо от 20 атмосфери под земята при проучване или добив, с цел извличане на нефт и газ.

Отново протестиращите издигнаха плакатите с надпис "Не на шистовия газ", "Стоп на шистовия газ", "България – чиста вода, чиста земя".

"Отворете си очите за лъжите" пък пишеше на суитчъра на малко момиче, което бе сред протестиращите.

Хората, които се включиха в поредния протест, подчертаха, че са против геноцида, който ще настъпи, ако водата бъде отровена с химикали заради проучването и добива на шистов газ.

"Искаме да запазим чиста водата, земята. Не искаме България да се превърне във втори Еквадор, не искаме проблемите, които имат американците в находищата"., заявиха гневните варненци.

Протестното шествие премина под възгласите на протестиращите, които скандираха: "Не на шистовия газ и никога у нас".