Необяснима жестокост: 11-класник и студент убили младеж с чук

Двама души са задържани за убийството на 22-годишен младеж в Севлиево, съобщи комисар Денислав Донков, директор на Областната дирекция на МВР-Габрово.

Необяснима жестокост: 11-класник и студент убили младеж с чук

Младежът е изчезнал безследно на 28 септември 2011 г., а според негов близък не е имал намерение да пътува.

Формиран е екип от криминалисти и с участието на психолог, които се наемат с издирването на убития момък, както и с разпити на негови близки и роднини.

 

Мъжът е убит по особено жесток начин, уточни комисар Донков.

 

Задържани са двама младежи от същия град. Единият е 20-годишният Петър Петров, който е студент по психология във Великотърновския университет. Вторият заподозрян е 17-годишният Ник Георгиев - ученик в 11 клас.

 

Според полицията в деня на изчезването на мъжа двамата "примамили" жертвата си в гориста местност в района на село Боазът, община Севлиево.

 

Там жестоко го удряли с чук, което довело до фаталния край.

 

Двамата се опитали да залеят с бензин и запалят жертвата, но плановете им се осуетили. Оставили трупа в гората, а по пътя изхвърлили чука.

 

Прибирайки се вкъщи, Петър разказал на баща си какво точно се е случило. Бащата намерил трупа, преместил го в близкото дере и го затрупал с шума.

 

Младежите са задържани за 72 часа, като предстои да бъде поискана мярка „задържане под стража”. Работата по случая се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.