„Бал на картините“ отбелязва 25-тата годишнина на Дамски клуб „Майчина грижа“ (видео)

Изложбата на Велина Христова ще бъде открита на 11.11. в Градска художествена галерия Добрич

 „Бал на картините“ отбелязва 25-тата годишнина на Дамски клуб „Майчина грижа“ (видео)

Пандемията направи реалността ни съвсем различна от обичайното и много от събитията минаха онлайн, както и общуването между хората. Нейният отпечатък прави невъзможно провеждането на емблематичния бал на Дамски клуб „Майчина грижа“, но инициативните дами не прекъсват традицията. 



Бал в чест на 25-тата годишнина от създаването на клуба ще има, но той ще е на картините и цветовете, споделя художничката Велина Христова. Нейни творби ще могат да бъдат разгледани и закупени в благотворителната изложба, която ще бъде открита на 11.11. в Зала номер 1, централната зала, на Художествена галерия -Добрич.

За „Бала на картините“ художничката е подготвила 38 картини, измежду които скици, рисунки, по-големи живописни платна и няколко инсталации. Художествените произведения не са рисувани само за изложбата, но приказното и фееричното обединява темите на картините, вдъхновени от посещението й това лято в Балчик, София, Варна и Пловдив. Разбира се, има и специално направени за Добрич неща. Изложбата ще остане експонирана 20 дни, а творбите ще могат да бъдат разгледани и онлайн.

Талантливата художничка с усмивка споделя, че е съпричастна с дейността на клуба от неговото създаване. Любов, вдъхновена и от майка й, която е от основателите на Дамски клуб „Майчина грижа“. Историята на Велина Христова  с дейността на Клуба започва със задачата да създаде логото на клуба. Г-жа Христова споделя, че половината й съзнателен живот е свързан с дейността и вълненията в клуба.

Гордее се, че в тези 25 години повече от 400 деца са подкрепени от Клуба и са тръгнали уверено по своя път в различни области и няои от тях  и в различни държави.

Изложбата ще е с благотворителен характер и цел - всеки, който закупи картина за каузата-да подпомогне едно добруджанско дете, а и да отнесе вкъщи цветен спомен от събитието.

След края на бала и след като се отчетат събраните средстава, ще бъде направен изборът кое дете измежду постъпилите до 1 декември кандидатури да подкрепят. Дамите от клуб „Майчина грижа“ са щастливи, че техни бивши стипендианти в годините участват с дарения, техните деца също и така се осъществява приемственост.