Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Добрич са запълнени

В МБАЛ-Добрич леглата в отделението за лечение на неусложнени пациенти с Ковид-19 са запълнени, съобщават от лечебното заведение.

Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Добрич са запълнени

С последната заповед на директора на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова те бяха увеличени от 48 на 55, като към момента и 55-те легла са заети. Тревожна е ситуацията и в Реанимацията за лечение на пациенти с Ковид-19, където леглата са 6 и вече седмици са постоянно заети. Ситуацията е изключително динамична, постоянно се изписват пациенти, но на тяхно място идват следващите нуждаещи се. Четвъртата вълна от разпространението на инфекцията в България е в разгара си, броят на заразените се увеличава, а с това се увеличава и броят на нуждаещите се от болнично лечение.




В създалата се ситуация в МБАЛ-Добрич е създадена нова организация за работа на Второ вътрешно отделение. Със заповед на изпълнителния директор на здравното заведение д-р Георги Желязков пациентите от Второ вътрешно отделение с гастроентерологични проблеми се настаняват за лечение в Хирургията. Заболяванията на белите дробове се пренасочват към Първо вътрешно отделение и Кардиологията. Промените се налагат, за да се осигури достатъчен ресурс от лекари и медицински персонал за обслужване на Отделението за лечение на пациенти с Ковид-19.

От МБАЛ-Добрич призовават отново към спазване на противоепидемичните мерки и отговорно поведение, за да може всеки нуждаещ се от медицински грижи да разчита на адекватно и навременно лечение.