Нова мода - популярни български певици и певци рекламират бетинг сайтове

Днес ще си говорим за рекламите, за които всички говорят напоследък - тези, които събират музика и хазарт.

Нова мода - популярни български певици и певци рекламират бетинг сайтове

Сред популярните български изпълнители, появили се на малкия екран като част от кампании за сайтове за онлайн залози са Алисия, Константин и др. Разбира се, няма как да не споменем и кампанията с Фики, която предизвика широк обществен отзвук със своята заразяваща песничка. Прави впечатление, че тази маркетингова война между отделните компании роди доста креативни и забавни сюжети, на които зрителите със сигурност се забавляват. Това е и безспорно печеливша стратегия за ангажиране на вниманието и привличане на погледите към предлагания продукт/услуга.


Един от букмейкърите, който все още не работи на тази практика, е Bwin - австрийска компания, към която у нас има сериозен интерес. Но каква е причината за това? Има ли шанс скоро време това да се промени и тяхната рекламна стратегия и този онлайн букмейкър също да потърси услугите на българските изпълнители? Преди обаче да преминем към отговор на тези въпроси, ако все още не сте изпробвали услугите на компанията, запознайте се с основно разглеждане на Bwin и си набавете цялата необходима информация, преди да започнете да играете.

Важни ли са ТВ рекламите?

Много хора смятат, че никой вече не гледа телевизия, но статистиките все още говорят в обратна посока. Интересът в България е особено голям към вечерните програми на различните канали и именно тогава в рекламните паузи се появяват повечето букмейкъри. Безспорно е, че телевизионната поява остава най-мощният инструмент за достигане до максимално много хора в рамките на 20-тина секунди. Сумите, които компаниите отделят за подобен тип медийна изява, са доста сериозни, именно защото те са начинът, по който съвременният бизнес може да “открие” потенциалните си потребители. В тази връзка през последните няколко месеца, в които единствено онлайн казината останаха на разположение за забавление на хората, се забелязва сериозно засилване на рекламните клипове от тяхна страна. Но по-интересното е работата на тези компании с известните български лица - оказа се, че хората истински се забавляват, когато виждат своите любимци в това им амплоа. И тук идва логичният въпрос - “Какво чакат от Bwin при положение, че вече всички го направиха?”

Как Bwin се позиционира сред другите букмейкъри?

Това, което можем да заключим от досегашните реклами на австрийския букмейкър, е че специалистите в компанията залагат на интригуващия сюжет, а не на лицата, които играят ролите. “Колекцията” им от реклами демонстрира креативност и иновативно мислене, предлагайки на зрителите нещо ново, различно и невиждано до сега с цел постигане на максимално резултати или иначе казано - нови играчи. Това ни навежда на мисълта, че едва ли от Bwin биха се впуснали да създават реклама по подобие на всички останали букмейкъри само за да са част от тенденцията.

Но това не е всичко, което отличава подхода на бранда от този на останалите букита. Bwin са световноизвестна компания, която може да се похвали със сериозни спонсорства и доста мащабни партньорства зад гърба си, повечето от които с някои от

най-големите футболни клубове. Това дава предимство на компанията да се позиционира като оператор с определена мисия, приоритети и насоченост и да акцентира върху тях, използвайки спорта в своите послания. Дали българските изпълнителни ще станат част от рекламната стратегия на Bwin в близкото бъдеще - трудно е да се каже, но едно е сигурно - компанията със сигурност ще ни изненада в това отношение!