От днес в библиотеката в Добрич се допускат само чиаттели със „зелен” сертификат

Наредбата не важи за деца под 18 години.

От днес в библиотеката в Добрич се допускат само чиаттели със „зелен” сертификат

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването от днес в сградата на Регионалната библиотека „Дора Габе” се допускат само читатели - ваксинирани или преболедували COVID-19, както и граждани с отрицателен тест за COVID-19.  Тези условия няма да се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст.



В условията на извънредна епидемична обстановка, в сградата на Библиотеката е задължително носенето на лични предпазни средства, избягване на струпвания и спазване на физическа дистанция от 1.5 метра.

Всички сектори за обслужване ще работят с читатели с работно време:

08.30 – 13.00 ; 13.30 - 17.00 

Заетите от читатели библиотечни документи, чийто срок на ползване е изтекъл, могат да бъдат презаписани на тел. 058 602574 или чрез е-услугата My Lib https://ilib.libdobrich.bg/, както и да бъдат върнати на Регистратура /на входа на библиотеката.

Организираните културно-образователни прояви на територията на библиотеката ще се осъществяват при 100% ваксинирани или преболедували COVID-19 лица или граждани, които разполагат с отрицателен резултат от проведено преди влизане напроявата изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването.