Досега са разтоварени 800 тона тор от "Вера Су"

Акцията по претоварването на заседналия край Камен бряг кораб продължава.

Досега са разтоварени 800 тона тор от "Вера Су"

До този момент трите баржи са успели да разтоварят около 800 тона. С олекотяването на кораба е открита нова пробойна, предстои тя да бъде ремонтирана от водолаз. Голямата баржа, с капацитет от 700 тона, също е в готовност.


12 часа е продължило тази нощ разтоварването с трите баржи от европейската агенция по морска безопасност на товара от кораба "Вера Су", който е втечнен. При разторването на 800 тона от азотния тор обаче е открита нова пробойна и в момента водолазите правят подводен оглед, за да може да се разбере доколко е сериозна повредата. Що се отнася до претоварването, то продължава и днес, тъй като времето е благоприятно, съобщиха от Морската администрация.

Още една баржа, която е с вместимост 700 тона, другите три са с по сто тона, вече е транспортирана в района, така че има надежда, ако доброто време продължи, целият товар да бъде разтоварен, както и сухото вещество, за което вече има готовност за разтоварване. То директно ще замине за Варна, където ще бъде натоварено на вагони и операцията да приключи до утре сутринта, разбира се при най-благоприятна прогноза. Засега няма опасност за околната среда.