Eвропейски футболни квалификации за девойки се провеждат в Добрич и КК Албена

Българските националки, сред които е добруджанката Димитра Иванова, ще играят мачовете си край морския бряг

Eвропейски футболни квалификации за девойки се провеждат в Добрич и КК Албена

Общо шест мача между националните отбори по футбол на България, Гърция, Литва и Казахстан при девойките до 19 години ще се изиграят от днес до 26 октомври на стадион „Дружба“ и в КК Албена. Те са от квалификациите за Европейското първенство във възрастта и преминават под егидата на УЕФА. На страната ни бе отредено да домакинства срещите от група „Б 2“ от лига „Б“ в надпреварата. За първи път квалификационните битки преминават в нов формат, наподобяващ този на турнира Лига на нациите. Шампионатът се състои от две лиги с възможност за изкачване или изпадане. Тимовете, които са сред първите 8 в края на квалификациите се класират за финалите през 2022 г. в Босна и Херцеговина.



Европейските първенства за девойки се завръщат в календара след двугодишна пауза поради пандемията от COVID-19. „Трикольорките“, в чийто редици личи името на добруджанката Димитра Иванова, са избрали да проведат мачовете си изцяло в КК Албена. В 14,30 ч. днес те се изправят на основия терен в курорта срещу единайсеторката на Литва. По същото време на стадион „Дружба“ в Добрич ще бъде даден началният съдийски сигнал на двубоя Гърция – Казахстан. Входът за зрители е свободен, като от БФС напомнят на феновете и присъстващите на спортните съоръжения, че са длъжни да спазват всички противоепидемични мерки по време на срещите.

Програма: Град Добрич, стадион „Дружба“ - 20.10 /сряда/, 14:30 ч. - Гърция - Казахстан; 23.10 /събота/, 14:30 ч. - Гърция - Литва; 26.10 /вторник/, 14:30 ч. - Казахстан - Литва; КК Албена, стадион „Албена 1“ - 20.10 /сряда/, 14:30 ч. - Литва - България; 23.10 /събота/, 14:30 ч. - България - Казахстан; 26.10 /вторник/, 14:30 ч. - България - Гърция.