Кои са водачите на листите за депутати от област Добрич

Ясни са водачите на листите с кандидати за народни представители на политическите партии, коалиции и движения, които влизат в надпреварата за следващия парламент.

Кои са водачите на листите за депутати от област Добрич

Филип Станев ще е водач на листата на ПП „Има такъв народ” в Добрич. Той е роден на 7 май 1974 година. Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски" с две специалности - "Журналистика" и "Педагогика". Започва работа в "Шоуто на Слави" при стартирането на предаването през 2000 г., след като е спечелил конкурс за сценаристи. Народен представител е от 45-ото и 46-ото Народно събрание. 



Водач на листата на ГЕРБ – СДС отново е Деница Сачева. Тя е родена на 2 ноември 1973 година. авършва средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев“ в гр. Добрич. След това завършва Висше училище по туристически мениджмънт филиал дистанционно към колежа в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена. Изучава и завършва Бакалавър по „Социална педагогика“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в гр. Благоевград, където придобива и своите познания и страст към социалната сфера. Магистър е по „Здравен мениджмънт“ в Университета „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас. Впоследствие завършва магистър (Cum Laude) по „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя е министър на труда и социалната политика в третото правителство на Бойко Борисов.

Мая Димитрова е водачът на социалистите в Добрич. Тя е родена на 9 септември 1965 година. Завършила е Технически университет във Варна със специалност „Машинен инженер“, Икономически университет – Варна със специалност „Икономика и мениджмънт“, последното й образование е юридическо. Работила е като учител в Тервел, в Генерал Тошево, близо 12 години е била помощник-директор във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич. Към момента работи като адвокат на свободна практика. Омъжена е с двама синове. Мая Димитрова е народен представител от 45-ото Народно събрание.

Албена Симеонова е водач на листата на „Демократична България“ в Добрич, откъдето бе избрана за народен представител в 45-ия парламент. Тя е предприемач в сферата на биологичното земеделие, потомствен лозар и дългогодишен производител на вино. Председател е на най-голямата в България браншова организация на биоземеделци – „Биопродукти“. Завършила е Биологическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, специализирала е в САЩ. Член е на Националния съвет на „Зелено движение“.

Движението за права и свободи отново залага на д-р Хасан Адемов за водач на листата в 8 МИР – Добрич. Той е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих. През 1979 година завършва Медицинския университет във Варна и специализира анестезиология и реанимация. Д-рр Адемов е народен представител от парламентарната група на ДПС в 38-то, 39-то, 40-то, 41-во, 42-ро, 43-то, 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание и министър на труда и социалната политика през 2013-2014 година. 

Димитър Андреев Делчев отново води листата на Изправи се.БГ! Ние идваме! в област Добрич. Той е председател на политическа партия „Движение България на гражданите“. Народен представител от Реформаторския блок в 43-то народно събрание от 2014 г. до 2017 година. Народен представител от "Изправи се БГ! Ние идваме!" в 46-то Народно събрание от 2021 година. Завършил е едновременно Първа немска езикова гимназия и Първа английска езикова гимназия в София. През 2009 г. става магистър по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.  През 2010 г. получава диплома по „Английско и европейско право“ от Кеймбриджкия университет. Има също магистратура по „Мениджмънт и бизнес администрация“ от Американския университет в България (2013). 

Йордан Апостолов ще води листата на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС „Радикали” и БНДС „Целокупна България”. Той е роден на 3 юли 1970 година. По професия е агроном и икономист. Йордан Апостолов е народен представител в 44-то НС и зам. Председател на комисия по земеделие.

Йордан Йорданов е водачът на ВМРО. Той е роден на 28 юли 1975 година. Завършил е Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, „История и география”. Учител по география и дългогодишен зам.-директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич. Народен представител от ВМРО в 44 НС. Семеен, с две деца.

Фармацевтът Йорданка Костадинова е водач на проектът на Кирил Петков и Асен Василев – КП „Продължаваме промяната”. Тя е на 43 години, омъжена с 3 деца. От 23 години е в сферата на здравеопазването, като в последните 10 работи предимно в област Добрич. Костадинова е получила предложение от Кирил Петков и Асен Василев, с които се познава отдавна, да оглави листата за област Добрич. 

Ето и останалите водачи на партии, коалиции и движения, които до момента са регистрирани в РИК – Добрич: 

ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ -  Георги Георгиев

ПП ВОЛЯ - Деница Адамова

ПП Глас народен – Михаил Михов

Коалиция „НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА“ – Светослав Петков

ПП Атака – Георги Йорданов

ПП „БЪЛГАРСКА ПРОГРЕСИВНА ЛИНИЯ“ – Цветомира Цветанова

ПП „ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ“  - Маргарит Карабуров

ПП „БРИГАДА“ -  Илвие Имамова

ПП „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ“ - Атанас Дойчев 

ПП „МИР” - Владислав Пакеров

ПП „ПРАВОТО“  - Стоян Стоянов

ПП „БЛАГОДЕНСТВИЕ – ОБЕДИНЕНИЕ - ГРАДИВНОСТ“ - Димитър Вълков

ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ“ -  Асен Асенов

ПП „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ - ЕВРОЛЕВИЦА“ - Красимир Костадинов

ПП „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ “НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“ - Светла Пенева

ПП „ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ“  - Борислав Даскалов

ПП “РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО“  - Мария Атанасова

ПП БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ ЗА ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ -  Георги Неделчев