„Трите прасенца” е последното премиерно представление за тази година на ДКТ „Дора Габе” в Добрич

Последната премиера за тази година на Държавния куклен театър „Дора Габе” в Добрич е „Трите прасенца”. Това е и най-желаната пиеса от най-малките зрители.

„Трите прасенца” е последното премиерно представление за тази година на ДКТ „Дора Габе” в Добрич

Драматизацията и режисурата са дело на Даниела Христова, сценограф е Христина Стоилова. Музиката е на Пламен Мирчев- Мирона. Участват:  Росен Радев, Валентин Иванов и Мила Боянова



„Най-важно децата е да разберат, че винаги можеш да надвиеш злото. Те се радват, че вълкът си получава заслуженото и прасенцата го побеждават. В тази крехка възраст, когато едно дете разбира тези неща от живота, е много важно то да има сигурност в себе си, че би могло да победи злото или нещо, от което се страхува. На това сме наблегнали и ние. Другото най-важно, което сме се опитали да предадем и което се надявам да излезе като втори план за по-големите зрители е, че винаги задружието побеждава и е много по-лесно да сме задружни и силни, отколкото разединени. Мисля, че в тези дни това е едно много хубаво послание към родителите на децата. Мисля, че отново е време да се върнем един към друг, за да може животът да е малко по-лек” – сподели режисьорът на пиесата Даниела Христова. 

Тя допълни, че спектакълът е представен по възможно най-лекия и хумористичен начин, с много настроение. 

Премиерата на „Трите прасенца” ще се състои утре, от 18 часа. 

„Не пропускайте нито една от нашите постановки, всяка една има своите плюсове и поуки. Надяваме се всяка една неделя децата да са тук при нас” – каза в заключение Даниела Христова.