Добричкият окръжен съд постави под домашен арест обвиняем за измами

Добричкия окръжен съд измени в домашен арест наложената на 34-годишния Александър Н. Александров от гр. Балчик мярка за неотклонение задържане под стража. Срещу него се води досъдебно производство за това, че през месец октомври в Балчик в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у 4 лица от същия град и с това им е причинил имотна вреда. Той обещавал на пострадалите да им достави нафта по 1,20 лв. за литър, уговарял среща с тях, на нея вземал парите и тръгвал уж да донесе горивото, но не се връщал.

Добричкият окръжен съд постави под домашен арест обвиняем за измами

Срещу Александър Александров е повдигнат и обвинителен акт за измама на друг балчиклия. През юни тази година пострадалият му дал 100 лв., за да го снабди с нафта от 1 лв. за литър, а Александров взел парите и се прибрал. Той има основно образование, не е женен, работи инцидентно, не е осъждан, срещу него се водят и други досъдебни производства.Наложената му от Районен съд – Балчик, на 25.11.2010 г. мярка за неотклонение задържане под стража е обжалвана от адвоката му, който моли, тя да бъде изменена в по-лека. Защитникът посочва, че Александров живее на съпружески начала, има постоянен адрес и е отпаднала опасността той да се укрие. Иска се също да бъде направена медицинска експертиза на задържания, която да покаже, че той е наркозависим и се нуждае от специализирано лечение.

Държавното обвинение смята, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Александров е автор на деянието, за които е привлечен да отговаря. Прокурорът посочи, че срещу задържания се водят и няколко досъдебни производства, които показват интензивна престъпна дейност от негова страна. Затова съществувала реална опасност той да извърши и друго престъпление.

Александров заяви пред Добричкия окръжен съд, че е наркозависим от 1994 г. Лекувал се е в Полша и у дома си. В последната си дума той изрази съжаление за стореното.

Добричкият окръжен съд след като се запозна материалите по делото и изразените от страните становища отмени определението на Балчишкия районен съд и постанови Александров мярка да търпи мярка за неотклонение домашен арест.

Определението на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.