Честит празник, Добрич!

Честит празник, Добрич!
Честит 25 септември - Празник на град Добрич! Честит празник на всички, които носят Добрич в сърцето си! Честит празник на всички, които се гордеят, че са родени, израснали и/или живеят в този град.

На днешната дата - 25 септември през 1940 година Добрич отново се връща в пределите на Майка България.  По силата на Крайовската спогодба Румъния връща Южна Добруджа на България. От 1990 година Добрич празнува своя официален празник на днешния ден.


По традиция на този ден проявите, посветени на паметната дата, ще започнат в 9.00 часа с панихида и поднасяне на венци на загиналите за свободата на Южна Добруджа във Военно гробище – музей. 


В 10.30 часа в Художествена Галерия ще се проведе  Тържествено заседание на Общински съвет град Добрич, валидиране на пощенска марка „16О години от рождението на ген. Иван Колев“ и удостояване със званието "Почетен гражданин на Добрич". В рамките на тържественото заседание, музикален поздрав към всички гости и граждани ще бъде изпълнен от талантливите музиканти Хасан и Ибрахим.


От 11.00 до 14.00 часа на Площад ‚Демокрация“ ще се проведе Еко инициатива „Стара хартия за нова книга“ на Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК България АД в партньорство с Община град Добрич, Издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“. Ще участват Театър на приказката – София с куклената постановка „Цирк“ и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ – Добрич


От  11.00 ч. в Центъра за защита на природата и животните е предвиден кукленият спектакъл „Глупавият вълк“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“


В 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ е организиран концерт на Българския камерен оркестър с диригент Иван Янакиев.  В програмата са включени произведения на Петър Крумов – „Напеви от Добруджа“; Арканджело Корели — Кончерто гросо Оп. 6 № 4, Ре мажор; Пьотр Илич Чайковски — „Елегия“ за струнен оркестър и Жорж Бизе— Сюита из операта „Кармен“ за струнен оркестър.


Програмата ще завърши с празнични илюминации.   


Предвид Заповедта на Министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки, празничните концерти, които съпътстват празника, няма да се състоят.         


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+