Кметът на Община Добричка Соня Георгиева откри учебната година в с. Победа

С усмивка на лице тринадесет първокласници чуха първия училищен звънец и прекрачиха прага на Обединеното училище "Добри Войников"в с. Победа.

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева откри учебната година в с. Победа


Със стихове, песни и забавни скечове, свързани с училищния живот, устремени напред учениците от добричкото село посрещнаха първия учебен ден. Тази година в учебното заведение ще учат 144 деца, като 13 от тях са първокласници. 


Директорът на ОбУ „Добри Войников” в с. Победа - Галина Тошкова, пожела на всички деца една здрава, присъствена и успешна учебна година. 


Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Добричка Соня Георгиева, кметът на с. Победа Галин Иванов, кметове и читалищни секретари от селата Царевец, Плачидол, Методиево, Котленци, Паскалево, Полк. Свещарово, Полк. Минково и Ген. Колево. 

„Щастлива съм, че заедно можем да споделим емоциите на първия учебен ден, убедена съм, че този ден е особено съкровено усещане за всеки от нас. Едва ли в този ден възрастта има значение, защото на 15 септември всеки се завръща мислено в светлите спомени за детството си в първото си училище, първата класна стая, към спомена за първата си учителка. Към тези трепети, съхранили чистотата на детството” – каза в тържественото си слово кметът на община Добричка Соня Георгиева. Тя пожела на всички учители здраве, сила на духа и воля за нови успехи, а на учениците – успешна учебна година, която да ги обогати с нови знания и приятелства. 


След като чуха първия училищен звънец за тази учебна година, всички ученици се насочиха смело към класните си стаи, за да се видят с приятелите и любимите учители.


 

По-плахи бяха първокласниците, които с леко притеснение, но пък с огромно желание влязоха в класната си стая. Те бяха посрещнати с питка и мед.