Ръководството на Община Добрич проведе работна среща с ректора на Медицински университет Варна

Ръководството на Община Добрич проведе работна среща с ректора на Медицински университет Варна
Продължават действията на Община град Добрич по разкриване на Филиал на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в града


Кметът на Добрич Йордан Йорданов и ректорът на Медицински университет Варна проф.д-р Валентин Игнатов проведоха работна среща относно намеренията на Община Добрич за разкриване на Филиал на Университета в Добрич.


В срещата участваха още зам. – кметът „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева, инж. Деян Грънчаров – помощник-ректор, проф. Тодорка Костадинова – Директор дирекция "Международно сътрудничество, акредитация и качество" и проф. Силвия Борисова - ръководител на Катедра по здравни грижи към Факултета по обществено здравеопазване.


Срещата е поредна за предприемане на последващи действия по разкриване на Филиал на Медицинския университет в Добрич. Д-р Емилия Баева представи пред гостите сградния фонд, с който разполага Община Добрич, където може да се разположи учебното заведение в Добрич. Предстои да се вземе решение коя от предложените сгради е най – подходяща за базиране на Филиала.


Община град Добрич припомня, че се работи по всички необходими документи и нормативни изисквания за разкриване на Филиал на МУ-Варна в Добрич. Проектът предвижда във филиала да се провежда обучение по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка”.


 


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+