Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ се класира на трето място в „Детска мелодия на годината“

За призовите места в конкурса се конкурираха 14 песни, достигнали до финала, сред които бе и песента „Един за друг“ на композитора Минко Ламбов по текст на Ани Топалова, изпълнена от талантливото добричко момиче Ванина Григорова.

Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ се класира на трето място в „Детска мелодия на годината“

Ванина донесе поредния успех за Студио „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Песента, която тя представя, бе класирана на призовото трето място.



Гала концертът премина за малката Ванина и за другите участници като един незабравим снимачен ден на брега на морето в красивия комплекс „КалиакрияРизорт“, тъй като събитието се отразява от БНТ – медиен партньор на фестивала. Ванина бе щастлива да се запознае лично с Виктория Георгиева – българският представител на Евровизия 2021. Виктория Георгиева присъства на Гала концерта като гост-изпълнител и получи приз от организаторите - „Приятел на Детската мелодия“.

Освен първо, второ и трето място, бяха връчени и „Наградата на публиката“ и „Наградата на детското жури“. В детското жури Студио „Сарандев“ имаше също представител – Мартин Стоянов от Варна, поканен лично от Надя Ботева – Директор на фестивала.

Ванина Григорова взе участие и в концерта "Гласовете на ДЕТСКАТА МЕЛОДИЯ", който бе част от съпътстващата програма и се състоя на 3 юли – събота в Читалище "Съгласие-1890" –  Каварна. В него индивидуалните изпълнители и вокални формации, представили 14-те песни-финалисти на третото издание на фестивала,  зарадваха каварненската публика със свои изпълнения.

Припомняме, че през 2020-та година Ванина бе избрана да изпълни една от новосъздадените авторски детски песни след участие в предварителна селекция, в която се конкурираха 60 индивидуални изпълнители и много вокални формации от цялата страна. Тя участва в реализация на студиен запис на песента „Един за друг“ и в създаването на видео клип към нея, който през месец декември бе качен, заедно с останалите 13 песни на „Детска мелодия“2020 в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=piql9Dt1ylg 

Предстои песните - финалисти на „Детска мелодия на годината“2020 да бъдат издадени в албум. Ще очакваме и телевизионното излъчване на Гала концерта през месец септември.