Нина Ставрева: Силна икономика без здрав и образован народ не може да има

Секторите образование, здравеопазване и социална политика са изключително чувствителни за обществото, затова и от „Ляв съюз за чиста и свята република“ са изготвили ясни правила за промяна в тях, категорична е техният водач за 8 МИР Добрич Нина Ставрева.

Нина Ставрева: Силна икономика без здрав и образован народ не може да има

Въпреки че в Конституцията на България и образованието, и здравеопазването трябва да са безплатни, на практика това не е така. Какво според коалицията трябва да се направи, за да се променят фактите: „Доплащането на здравните услуги и здравният рекет трябва да бъдат прекратени“, заяви Ставрева. Законодателната власт трябва да промени статута на здравните заведения и те отново да станат лечебни заведения, а не търговски дружества. От коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ обръщат внимание и на доболничната помощ, така че да се увеличат усилията при профилактиката. 



От коалицията са за постигането на истински безплатно начално, основно и средно образование, а по отношение на висшето образование са за университети с ясни профили, които да подготвят качествено младите хора. 

„Силна икономика без здрав и образован народ не може да има“, убедена е Нина Ставрева. Затова и от Коалицията „Ляв съюз за чиста и свята република“ насочват усилията си именно в секторите образование и здравеопазване.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!