Ростислав Милков и Стефан Стефанов от Младежи ГЕРБ влизат в листата с кандидати за народни представители

Областният координатор на ГЕРБ – Добрич Деница Сачева, придружавана от кандидати за депутати, регистрира в РИК днес листата за предстоящите парламентарни избори.

Ростислав Милков и Стефан Стефанов от Младежи ГЕРБ влизат в листата с кандидати за народни представители



Част от листата остава същата, като четирима от кандидатите на предходните избори – д-р Ивайло Петев, д-р Маргарита Калинова, Даниела Димитрова и Зорница Михайлова, ще бъдат заменени. 

„Всички, които не участват в листата, първо имаха лични съображения, поради които не искаха да участват в тази кампания, но промените са продиктувани от нашето желание да дадем път на младите и повече шанс на хората от младежките организации. Бихме искали да покажем, че ГЕРБ е партия, в която има непрекъснат поток от млади хора, които имат енергия, желание и идеи да променят България. Това беше един от уроците, които получихме на предходните избори, че младите хора искат гласът им да бъде чут. До голяма степен, наред с всички останали обяснения, които сте чували за резултатите от предходната кампания, едно от тях е и поколенческия конфликт, който има между младите и по-зрелите хора. Младите искат съвсем други неща, от тези, които ние им предлагаме и затова ние решихме да чуем техния глас” – сподели Деница Сачева.

Едно от новите попълнения в листата е 27-годишният Ростислав Милков. Той е завършил специалност "Корабоводене" във Висшето военоморско училище във Варна. Стефан Стефанов  е на 31 години - бакалавър по защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи от Националния военен университет във Велико Търново. От квотата на СДС влиза педагогът Дочка Христова, която преподава в начален етап в СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич. Ново попълнение е и юристът Стоян Стоянов, който е от гражданската квота на ГЕРБ.

По думите на Деница Сачева кампанията за предстоящите избори ще бъде състезание на идеи. „Знаете, че напоследък политическата партия ГЕРБ се превръща в боксова круша на нашите опоненти. Ние все пак смятаме да запазим самообладание и не смятаме да използваме каквито и да е негативни тактики в нашата кампания. Напротив, смятаме да представим нови идеи в нашата предизборна кампания. Това ще стане в близките дни. Идеи, свързани с младите хора, със завръщането им от чужбина и възможностите България да стане по-добро място за правене на бизнес” – посочи още Сачева. Тя изрази надеждата си ГЕРБ – СДС отново да постигне успеха на предходната кампания и да бъде припозната като първа политическа сила.  

Ето и пълната листа:

1. Деница Евгениева Сачева – социален педагог

2. Красимир Христов Николов – софтуерен специалист

3. Живко Николов Желязков – Педагог

4. Стоян Колев Стоянов – юрист

5. Дочка Димитрова Христова – педагог

6. Радослав Добрев Йорданов –земеделски производител

7. Ростислав Николов Милков – инженер корабоводител

8. Стефан Иванов Стефанов – специалист по защита на населението от бедствия и аварии

9. Иван Димитров Иванов – икономист

10. Нефизе Джелил Кадир – педагог

11. Иван Веселинов Иванов – агроном

12. Галин Иванов Костадинов – учител и спортист