Васил Карапанчев: Основната ми цел е провеждане на честни и прозрачни избори

На церемония в Областната администрация днес Живко Желязков предаде на новия областен управител Васил Карапанчев символичния ключ на област Добрич с изображенията на гербовете на осемте общини и златните житни класове.

Васил Карапанчев: Основната ми цел е провеждане на честни и прозрачни избори

От 1993  до 2014 година Васил Карапанчев работи в Националната служба за сигурност и в Държавната агенция „Национална сигурност”, като в последните 4 години той е директор на Териториалната дирекция „Национална сигурност” в Добрич. Той е женен с едно дете, а от скоро се радва на внук. 


Живко Желязков предаде на Карапанчев символичния ключ на област Добрич, който по думите му отключва всички врати. 

„Чрез този ключ областният управител пази цялата област и се стреми тя да върви към просперитет и по-малко проблеми. Искам да му пожелая успех, да свърши работата, за която е назначен, да надгради това, което ние сме направили, да няма проблемите, които имахме ние, защото бяха много – Ковид -19, африканската чума, инфлуенца и какво ли още не” – заяви Желязков. 


Предложението към Васил Карапанчев да стане областен управител дошло от служебното правителство в името на премиера Стефан Янев. 

„На първо място ще работим за честни избори, за прозрачност на всички действия около изборния процес, същевременно ще работим съвместно с всички институции на територията на областта, както и с общинските кметове, като им оказваме съдействие във връзка с проблемите на местната власт. Основната цел е провеждане на честни и прозрачни избори” – категоричен беше Васил Карапанчев. 

Според него решението да бъдат назначени служители на сигурността на тези постове е да се противодейства по всякакъв начин на купуването и продаване на гласове, на неспазването на изборния кодекс и непрозрачността по време на процеса. 

„В секциите над 300 човека ще се гласува задължително с машини, ако има някакви дефекти ще се дават хартиени бюлетини. В момента се преценя дали в по-големите изборни секции ще може да бъде проведен изборния ден само на една машина. Ще бъде осъществено доста солидно взаимодействие с МВР, Териториалната дирекция на ДАНС и всички местни институции относно подаване на сигнали и получена информация за проблеми в изборния процес и уведомяване на съответните органи” – сподели Карапанчев. 

Живко Желязков, който временно изпълняваше длъжността областен управител, отново става заместник.