Готова ли е левицата да се пребори за доверието на избирателите, слушайте днес по Радио 99

Гост в студиото на Радио 99 днес ще бъде народният представител от БСП в 45-то Народно събрание Мая Димитрова.

Готова ли е левицата да се пребори за доверието на избирателите, слушайте днес по Радио 99

Необичайно трудна и изпълнена с много въпросителни заради Ковид-пандемията, учебната година е към своя край. И докато по-малките ученици очакват с нетърпение ваканцията, завършващите средно образование имат още едно сериозно изпитание – матурите. Първият държавен зрелостен изпит – по български език и литература, е на 19 май, а два дни по-късно, на 21 май, е втората задължителна матура по избран от учениците предмет. Колко дванадесетокласници от област Добрич ще се явят на изпити тази седмица? Каква организация е създадена за нормално протичане на изпитите и какви мерки са предприети за спазване на противоепидемичните правила? Кои са най-предпочитаните предмети от зрелостниците  за втората задължителна матура? На тези и на други въпроси търсим отговори от Светлана Василева – началник на Регионалното управление на образованието в Добрич. С нея разговаря Пепа Божкова.



В навечерието на Международния празник на музеите - 18 май, в Етнографската къща в Добрич ще бъде открита изложбата „Огнена магия” на Ивелин Митаков. Авторът е един от малцината в България, който може да борави на изключително високо ниво с пирограф и владее до съвършенство изкуството да „пише с огън”.

Официалното откриване на изложбата е тази вечер от 17.30 часа, а подробностите за нея, за изкуството на пирографията и творчеството на Ивелин Митаков – разказват самият автор и етнографът Лена Кирилова в репортажа на Калояна Донева.

Специалният ни гост в днешния понеделник ще е народният представител от БСП в 45-то Народно събрание Мая Димитрова. Познаваме я и като доскорошен председател на Общинския съвет на Добрич, както и бивш областен и общински лидер на социалистите в Добрич. С нея ще разговаряме за равносметката от краткия й престой в българския парламент и за поуките от участието й в политиката – какво дава и взема подобно занимание. На старта на предстоящите нови парламентарни избори – готова ли е левицата да се пребори за доверието на избирателите, трябва ли и какво да се промени  в посланията на политиците и какви са нагласите за представителство в новия парламент от страна на БСП – с кого и на каква цена е готова да се коалира най-старата политическа партия у нас. Тези и още въпроси ще бъдат обсъдени с Мая Димитрова, а ако и вие искате да я попитате за нещата, които ви вълнуват, свързани с българската политика – може да го направите на Фейсбук страницата на Радио 99.

Тези и още много интересни теми по Радио 99