Инж. Йордан Стоянов остава председател на Общинския съвет в Каварна

Инж. Йордан Стоянов запазва председателското място в Общинския съвет на Каварна. Това стана ясно на проведено днес заседание на ОбС в крайморския град.

Инж. Йордан Стоянов остава председател на Общинския съвет в Каварна

Днес Общинският съвет на Каварна се събра да заседава извънредно, като в дневния ред бяха включени две точки. Едната беше декларация от съветниците във връзка със случая с пребития кмет на с. Белгун, а другата - относно предсрочно прекратяване правомощията на председателя инж. Йордан Стоянов, чието име беше замесено в случая. 



Предложението за освобождаването му от поста беше на група съветници, като в мотивите си те посочиха системно неизпълнение на задълженията му и уронване престижа на институцията чрез замесване на името и длъжността му в случая с побоя над пострадалия кмет.

Общински съветници поискаха прекратяване правомощията на председателя на ОбС - Каварна

„Последните седмица и половина са може би вторият най-тежък период за мен и моето семейство. Изключително трудно, изключително тежко живея тези дни и не само аз. Тежко живее майка ми, защото беше наречена „майка, възпитала изверга на Каварна”. Тежко живее дъщеря ми, не излиза от вкъщи. Аз 36 часа не излязох от една стая, защото аз лично разбрах от представител на медиите, че има подадена жалба срещу мен. Това, кой е виновен, кой е участвал в дадено деяние, кой трябва да бъде заклеймен по някакъв начин, това кой дава присъдите е последната трета инстанция на съда. Никой няма право предварително да дава отъждествяване на дадено деяние преди съдът да се произнесе. Въпреки това моето име и длъжността, която заемам бяха замесени в скандал, за мен организиран. От там се започнаха мъките на мен и моето семейство. Аз съм благодарен, че преживях този период, защото успях да видя на кого мога да разчитам. Даде ми поглед, върху това къде наистина са ми грешките, но това, че бях заклеймен от мои колеги, наистина ме нарани много. Мечтите ми за 2021 година не изглеждаха така, изглеждаха коренно различни, а именно едно добре организирано общество, спазвайки законите и правилата. През последните няколко дни се почувствах като в средновековието. Някой извика „Вещица!” и кладата беше готова” – коментира той. Стоянов заяви категорично, че не приема мотивите за предсрочното прекратяване на правомощията му като председател на Общинския съвет. 

Мъжът, пребил кмета на Белгун, заплашвал бившия градоначалник и един от общинските съветници?

По време на заседанието възникнаха коментари от общинските съветници и граждани на крайморската община.  

„Ние сме длъжни да излезем с позиция пред обществеността на община Каварна, защото сме излъчени да я представляваме тук. Мотивите са ясни и категорични. Предполагам никой не е изненадан от поведението на Стоянов, защитната му теза и чувството за самосъхранение го карат да прави това. Всички имаме семейства, това, което сте преживели през последните седмици, аз го преживявам от 5 години, така че вашата реч няма да промени решението ми да гласувам за вашето отстраняване като председател” – посочи Нина Ставрева. 

„Вие мислите ли, че на господин Станев роднините не са се чувствали зле, след като са го видели? Добре ли са го приели? Няма как да отричате нещо, което се е случило във вашия офис. Не искам човек като Йордан Стоянов да представлява Общинския съвет на град Каварна” – каза Красимир Кръстев. 

С таен вот беше гласувано предложението за прекратяване правомощията на председателя на ОбС в Каварна. Като 8 от съветниците гласуваха „За”, 7 „против” и двама се въздържаха. Инж. Йордан Стоянов ще продължи да изпълнява длъжността си на председател на Общинския съвет в крайморския град.