Пет медицински сестри са дали положителни проби за Ковид -19 през изминалата седмица

Пет медицински сестри са дали положителни проби за Ковид -19 през изминалата седмица
За периода от 5 до 11 април в област Добрич са регистрирани и проучени общо 507 случая на COVID-19, информира д-р Светла Ангелова – директор на Регионалната здравна инспекция в Добрич.

Сред новоустановените случаи има медицински специалисти - 5 медицински сестри, 4 санитари 1 зъботехник, 1 лаборант; заети в сферата на образованието – шестима учители и 4 лица помощен персонал в детски заведения, осем ученици. 


За посочения период общият брой изследвани с RT - PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната – 1143, сочи още справката на РЗИ. Общият брой карантинирани лица за областта е 433. От потвърдените 507 случая през периода, 109 са хоспитализирани, от тях 12 в ОАИЛ. 


За отчетния период е издадено предписание и са разпоредени противоепидемични мерки в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания във връзка с регистрирани положителни резултати при 3 потребители, информира РЗИ. Предписание е издадено и са разпоредени противоепидемични мерки също в Дома за стари хора в град Балчик във връзка с регистриран положителен резултат при един потребител на социалната услуга.


През седмицата са поставени 812 дози ваксина срещу COVID-19 в специализираните имунизационни кабинети в областта.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+