ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Матурите по желание да се проведат през май

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Матурите по желание да се проведат през май
Държавните зрелостни изпити по желание да се проведат между 26 и 31 май. Това предвижда проектът на заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикуван в сайта на МОН.

В него се предвижда на 26 май от 08.00 часа да се състои държавният зрелостен изпит по желание - по английски и по руски език. От 14.00 часа същия ден ще е матурата по желание - по физика и астрономия. На 27 май от 8.00 часа са предвидени държавните зрелостни изпити по желание - по география и икономика, и по цикъла "Философия".


За 14.00 часа на 27 май е насрочена матурата по желание - по биология и здравно образование. На 28 май от 8.00 часа е предвидена матурата по желание - по математика, а от 14.00 часа същия ден ще са матурите по немски , испански, италиански и френски език. Те отново са по желание на зрелостниците.


За 31 май от 8.00 часа е насрочен държавният зрелостен изпит по желание - по история и цивилизация, а от 14.00 часа - по химия и опазване на околната среда.


Учениците в 12 клас имат два задължителни държавни зрелостни изпита. На 19 май ще се състои първият от тях и това е държавният зрелостен изпит по български език и литература. На 21 май е вторият държавен зрелостен изпит в 12-и клас, който е по предмет по избор на зрелостниците.


Източник: Нова


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+