ДКЦ-I ще обезщети собствениците на две коли, повредени при инцидент

ДКЦ-1 в Добрич ще обезщети собствениците на два леки автомобила, повредени при падане на твърд предмет от сградата на здравното заведение. Със сумата от 1726 лв. ще бъде обезщетен Калоян Атанасов, а 170 лв. ще бъдат изплатени на Павлин Николов.

ДКЦ-I ще обезщети собствениците на две коли, повредени при инцидент

На последното си заседание Общинският съвет на град Добрич даде съгласие „ДКЦ-1“ ЕООД да сключи извънсъдебно споразумение с двамата собственици за изплащане на обезщетението.



Инцидентът възникнал на 16 декември 2020 г., тогава твърд предмет паднал от сградата на бившата поликлиника и нанесъл щети на двете коли, паркирани непосредствено до нея. Двамата собственици предложили на дружеството да се сключат извънсъдебни споразумения за причинени имуществени и неимуществени вреди.

На свой ред управителят на „ДКЦ-1“ ЕООД е поискал с писмо съгласието на общинските съветници. Извънсъдебното споразумение е по-благоприятен вариант за уреждане на финансовите взаимоотношения от съдебния път, тъй като по този начин ще бъдат избегнати съдебните разноски – за адвокатски възнаграждения, държавни такси, депозити за вещи лица и др., смятат експерти.