Добрич взе участие в международен проект „Междукултурен диалог“

Д-р Емилия Баева представи Община град Добрич по време на видеоконференция в рамките на международния проект „Междукултурен диалог“, организиран от побратимения на Добрич руски град Тамбов.

Добрич взе участие в международен проект „Междукултурен диалог“

Проектът има за цел разширяване на културните връзки между България и Русия за провеждане в бъдеще на съвместни прояви, такива като изложби, пленери,обмяна на делегации във виртуалното и реално пространство и др.


Освен от Добрич и Тамбов, във видеоконференцията взеха участие представители на Генералното консулство на Руската Федерация във Варна, Община Варна, арт-галерия „Хиперион“ Варна, Дружеството на руските художници в България, Артела ЕООД, Общините Сунгурларе, Смолян, Мичуринск, представител на Тамбовската търговско-промишлена палата, на Тамбовския отдел на Съюза на Художниците на Русия и др.

„Бихме се радвали да запознаем гражданите на Добрич с материалите, представени в проекта „Междукултурен диалог“ и на свой ред да запознаем жителите на Тамбов с културата, бита и трудовите делници на добричлии. – каза д-р Емилия Баева, която представи Добрич.

Вярвам, че, акцентирайки върху многообразието на културата и традициите,  тази инициатива ще обогати връзката между нашите градове като даде нов импулс за директни контакти между отделните творци в най-различни сфери и ще спомогне за по-добро разбирателство между нашите страни и народи.

Днес, в условията на строги противоепидемични мерки е особено важно хората да усетят приятелско рамо и съпричастност, да дарят надежда и спокойствие един на друг и най-добре с тази задача винаги се е справяло изкуството, творчеството, разбира се, споделено със сродни души, близки и приятели.

Вярвам също и в това, че, както е казал един мъдрец, когато една врата се затваря, друга се отваря и това важи с пълна сила за днешния ден, когато преоткриваме възможностите на видеообщуването и една лична среща, лично участие в проява може да бъде споделена със стотици и хиляди наши съграждани“. – сподели д-р Емилия Баева в приветственото си слово към участниците и организаторите на видеопроявата.